DUNC- lyfter på Öland

Kreativt möte för världsarv i odlingslandskapet 4-6 september.

DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets, är ett projekt där flera världsarv runt södra Östersjön samarbetar för att kreativt utveckla sina platser. Bland annat ska man utbilda ambassadörer och utveckla nya produkter och tjänster. Siktet är inställt på att bidra till en ökad turism på ett hållbart sätt, och ge dem positiva upplevelser av världsarven.

”Mötet vi har i det vackra världsarvet på södra Öland har fokus på kreativitet och utveckling, där vi ska titta på nya spännande produkter, tjänster och evenemang som kan bidra till en positiv utveckling” säger Niklas Carlsson, projektledare för DUNC. ”Alla partners från hela regionen är väldigt glada att få komma till Öland och uppleva det helt unika landskapet, och se det fina samarbetet mellan kommun, invånare och andra inblandade organisationer.”

Den 4-6 september arrangeras mötet i Kastlösa, mitt i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. Det kommer att lyftas goda exempel och konkreta idéer inför framtiden från de olika världsarven. Under mötets andra dag, onsdag 5 september, kommer besökarna att få följa med på en guidad bussturgenom det unika odlingslandskapet på södra Öland.

”Mycket glädjande att få andra världsarv och Biosfärsområden på besök till oss på Södra Öland, för att i samverkan skapa gemensam nytta!” säger Lars Wellin, projektledare för Ölands del i projektet.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia. Det finns i dag 1092 världsarv i världen varav 15 finns i Sverige.

Projektet är  finansierat via Interreg South Baltic.

Läs mer om DUNC på www.dunc-heritage.eu

 

Nyhetsarkiv