Ny informationskampanj om Södra Ölands odlingslandskap

I en informationskampanj som nu genomförs skickas vykort till ett stort antal företagare i Mörbylånga kommun med följande budskap:

“Alla är med och skapar vårt världsarv!
Södra Öland är med på Unescos lista över världsarv! Landskapet här är unikt och värdefullt. I världsarvet Södra Ölands odlingslandskap ingår byarna, åkrarna, Stora alvaret och sjömarkerna. I dag fortsätter lantbrukarna att odla Jorden och låta sina djur beta Stora alvaret och sjömarkerna. Tack vare lantbrukarna kan odlingslandskapet upplevas av nya generationer.”
Företagen kan också kostnadsfritt beställa affischer som visar Södra Ölands odlingslandskap.

“Affischerna och vykorten som vi har tagit fram visar vad som är unikt med Södra Ölands odlingslandskap och förhoppningen är att de ska synas på flera ställen som en påminnelse om hur fantastiskt odlingslandskapet är. Alla verksamma på södra Öland är en form av ambassadörer för vårt fina världsarv – ett kulturlandskap som människa och djur skapat tillsammans, alla är med och skapar vårt världsarv!”, säger Lars Wellin, projektledare för Ölands del i DUNC-projektet.

DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets, finansieras via Interreg South Baltic. Det är ett projekt där flera världsarv runt södra Östersjön samarbetar för att kreativt utveckla sina platser. Bland annat med utbilding av ambassadörer och utveckling av nya produkter och tjänster. Siktet är inställt på att bidra till en ökad turism på ett hållbart sätt.

– ”Det känns bra att kunna genomföra informationskampanjer genom DUNC-projektet. Vi arbetar hela tiden med att lyfta Södra Ölands odlingslandskap lokalt, regional, nationellt och internationellt”, säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare i Mörbylånga kommun.
Läs mer om DUNC på www.dunc-heritage.eu

Nyhetsarkiv