Upplev världsarvet – ny guide till Södra Ölands odingslandskap

Litterära stigar, turridningar, guidningar till fots och cykel, gallerier, mat, natur och kulturarv – allt detta och mer därtill ryms i broschyren ”Upplev världsarvet” med Södra Ölands odlingslandskap i fokus. I broschyren, som fungerar som en guide till Södra Ölands odlingslandskap, presenterar 67 företag, föreningar och organisationer sina verksamheter.

Här kan du hämta broschyren som pdf

”Det händer mycket i Södra Ölands odlingslandskap och broschyren är ett sätt att låta fler upptäcka det myller med aktiviteter och smultronställen som finns här, mitt i världsarvet.” säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare.

Broschyren, som körs ut de kommande veckorna, kommer att finnas på biblioteken, på turistbyrån och på flera ställen både i och utanför Södra Ölands odlingslandskap.

Idén med guiden kom förra året då världsarvsveckan i juli ställdes in på grund av situationen med det nya coronaviruset, covid-19. I år blir det dubbelt upp med både ”Upplev världsarvet” och två världsarvshelger i september: Fredag – söndag 10-12 september och fredag-söndag 17-19 september.

Södra Ölands odlingslandskap
Med 14 socknar och 87 byar är Södra Ölands odlingslandskap ett av Sveriges största världsarv. I världsarvet Södra Ölands odlingslandskap ingår byarna, åkrarna, Stora alvaret och sjömarkerna. Var du än är på södra Öland kommer du att se betande djur och aktiva gårdar. Det är lantbrukarna som idag odlar jorden och låter sina djur beta både Stora alvaret och sjömarkerna som ser till att vårt odlingslandskap kan lämnas vidare till kommande generationer.

Nyhetsarkiv