Välkomna till Victoriavandringen i Södra Ölands odlingslandskap, ett av Unescos världsarv

Den 9-15 juli genomförs Victoriadagarna, Öland förvandlas till en mötesplats som vill inspirera till fysisk aktivitet och hälsosam livsstil. Den 11 juli genomförs en vandringsdag för hela familjen, Victoriavandringen. Välkommen till Penåsa, utanför Kastlösa, och upplev den unika naturen på södra Öland – ett av FN-organisationens Unescos världsarv.

– Vi på Mörbylånga kommun erbjuder fantastiska vandringsleder genom ett världsunikt landskap. Vi är glada över att få vara med och bjuda in till Victoriavandringen och att få dela med oss av våra smultronställen. Ann Willsund, kommundirektör Mörbylånga kommun.

Från besöksparkeringen i Kastlösa går transport för besökarna med traktor och vagn till Penåsa. Den cirka tre kilometer långa sträckan kan även vandras till fots eller cyklas. Med Penåsa som utgångspunkt finns det möjlighet att ge sig ut på korta och långa vandringar som erbjuder ett särpräglat och vackert landskap med unika växter och djur, spår av gamla ödebyar och banvaktarstugor. Under dagen pågår ett program med guidningar och aktiviteter för hela familjen. Dessutom arrangeras tipspromenad på temat världsarvet med frågor för både barn och vuxna. En del av vandringsleden och rastplatsen är tillgänglighetsanpassad. Fika och enklare förtäring kommer att finnas till försäljning.

-Intresset för vandring har vuxit enormt de senaste åren. Det känns därför jättekul att arrangera en vandringsaktivitet för hela familjen, i en fantastisk miljö som återfinns på Unescos världsarvslista. Bente Transö på Friluftsfrämjandet

Vandringsdagen är en del av Victoriadagarna och genomförs i samarbete mellan Friluftsfrämjandet, Mörbylånga kommun, Kastlösa gymnastikförening, Kastlösa hembygdsförening och STF Öland. Besökarna ges även möjlighet att delta i Victoriadagarnas insamling till Kronprinsessan Victorias Fond.

Datum: Måndagen den 11 juli klockan 10.00-16.00
Plats: Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun.

Nyhetsarkiv