Världsarvshelgerna 10-12 september och 17-19 september

Den 10-12 september och 17-19 september 2021 går flera arrangörer samman och genomför två helger med extra många
världsarvsaktiviteter som du hittar i det här programmet. Klicka på bilden för att öppna världsarvshelgernas programblad som pdf.

Välkomna till sex dagar fyllda med världsarvsaktiveter som lyfter vårt vackra och unika odlingslandskap på södra Öland! Mat, guidade turer till fots och cykel, öppna hembygdsgårdar, musik, fågelskådning, utställningar, museer, tårtkalas och barnaktiviteter är bara några axplock ur världsarvshelgernas program.

”Det är otroligt roligt att få arbeta med världsarvshelgerna och att ta del av allt det som händer här på södra Öland. Här finns ett myller med aktiviteter så passa på att ge dig ut i landskapet och upplev, smaka på och njut av en unik plats på jorden”. Säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap.

Det är den årliga världsarvsveckan som i år genomförs i form av två världsarvshelger. Men redan år 2010 genomfördes den första världsarvshelgen som 2012 förlängdes till att omfatta en hel vecka. Initiativet kom från hembygdsföreningarna, LRF, Svenska kyrkan södra Öland, naturum Ottenby med flera. Syftet är tydligt: Att tillsammans sätta fokus på vårt unika kulturarv, världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Njut av hösten och alla härliga evenemang, men gör det på ett smittsäkert sätt och följ myndigheternas råd och rekommendationer.

*cykelguidningen den 19 september är inställd.

Nyhetsarkiv