Aktör i världsarvet – vill du vara med?

2023-01-23: Företag, föreningar och organisationer är varmt välkomna att bli en del av vårt världsarvsarbete. Nedan följer information om broschyrer, världsarvshelger och möten.

Broschyr Upplev världsarvet:
Det kommer att bli en ny upplaga av broschyren ”Upplev världsarvet” för 2023, där aktörer som lyfter Södra Ölands odlingslandskap kan presentera sina verksamheter. Deltagandet är kostnadsfritt. Aktörer som har varit med under föregående år och är nöjda med befintliga texter kan meddela mig så återanvänder vi de beskrivningarna igen. För att komma med behöver följande information skickas in senast den sista februari:
Organisation/företag
Kort beskrivande text av er verksamhet. (Tänk på att broschyren kommer att delas ut under hela året.)
Kontaktuppgifter och hemsideadress/användarnamn på sociala medier.
Maila informationen till: emma.rydner@morbylanga.se

Världsarvshelger
Har du något evenemang som lyfter världsarvet Södra Ölands odlingslandskap och som du vill ska synas i världsarvshelgernas programblad? Programmet kan omfatta allt från vandringar, musik, utställningar till speciella världsarvsmenyer och mycket mer! Deltagandet är kostnadsfritt
Världsarvshelg vår: 12-14 maj (fredag, lördag och söndag). Förra året inledde vi ett samarbete med Öland Spirar och det fortsätter vi med även i år. Deltagandet är kostnadsfritt och sista datum att anmäladeltagande är måndagen den 27 mars.
Världsarvshelg höst: 15-17 september (fredag, lördag och söndag). Deltagandet är kostnadsfritt och sista datum att anmäla deltagande är torsdagen den 22 juni.
Informationen om evenemangen mailas till emma.rydner@morbylanga.se
Ange:
Arrangör
Datum
Tid
Plats
Titel/rubrik/namn på evenemanget
Pris/fri entré
Kort förklarande text om evenemanget
Eventuell föranmälan
Hemsida
Kontaktuppgifter till arrangören

Världsarvsmöte
Under våren arbetas en ny utvecklingsplan- och förvaltningsplan fram för världsarvet parallellt med att Unesco genomför en genomlysning av världsarven i Nordamerika och Europa. Det är mycket på gång! Vi kommer att kalla till ett möte om världsarvet i höst där vi berättar om vad som händer och tillsammans tittar på hur vi kan bli ännu bättre på att lyfta vårt fantastiska odlingslandskap.

 

Nyhetsarkiv