Ny broschyr – en guide till ett odlingslandskap som myllrar med aktiviteter!

Nu släpps årets upplaga av ”Upplev världsarvet” där 80 företag och föreningar presenterar sina verksamheter kopplade till världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. Via broschyren kan besökaren få inspiration till hur odlingslandskapet kan upplevas ur olika perspektiv. Smaka på världsarvet, vandra, följ med på en guidad tur, upplev världsarvet från hästryggen eller på cykel.

Företagare och föreningar som lyfter Södra Ölands odlingslandskap har haft möjlighet skicka in texter till guiden. Broschyren kommer att finnas på biblioteken, på turistbyrån och på flera ställen både i och utanför Södra Ölands odlingslandskap.

– Det är fantastiskt att se hur mycket som händer i Södra Ölands odlingslandskap! Här myllrar det med aktiviteter och så finns det ett oändligt antal smultronställen. Säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare Södra Ölands odlingslandskap.

Klicka på bilden för att öppna broschyren som PDF

Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap
Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia. Tillsammans fungerar världsarven som en stor bok där varje världsarv representerar ett kapitel och på så sätt bidrar med sin historia. Södra Ölands odlingslandskap är berättelsen om hur lantbrukarna i generation efter generation har skapat ett unikt odlingslandskap med radbyar, åkrar, sjömarker och alvarmarker

 

 

Nyhetsarkiv