Ny målarbok för barn

I målarboken visas världsarven på ett lekfullt sätt och du får följa med en liten pojke och hans hund på upptäcktsfärd genom några av världens mest unika platser.

Det är turismorganisationen i Stralsund som har arbetat fram bilderna i målarboken med fokus på några av världsarven som finns i Södra Östersjöregionen; Södra Ölands odlingslandskap, Kuriska näset (Litauen/Ryska federationen), Stralsund och Wismar (Tyskland) och Örlogsstaden Karlskrona.

”När vi såg bilderna som Stralsunds turismorganisation tagit fram kände vi direkt att vi ville ha en svensk variant av målarboken. De har verkligen lyckats fånga världsarven med sina bilder.” Säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap.

Nu är målarboken översatt till svenska och den kommer att levereras till intresserade företag och besöksmål på södra Öland under våren. Klicka på bilden för att öppna målarboken som pdf:

Målarboken är framtagen inom det transnationella världsarvsprojektet DUNC.
DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets, finansieras via Interreg South Baltic och är ett projekt där flera världsarv runt södra Östersjön samarbetar för att kreativt utveckla sina platser.

Världsarvssamordnare Emma Rydnér med målarboken

 

 

 

Nyhetsarkiv