Upplev världsarvet via Naturkartan!

Passa på att ge dig ut i naturen och möt våren i vårt fantastiska landskap! Nu har vi samlat Mörbylånga kommuns friluftsliv på Naturkartan!

I Mörbylånga kommun finns en fantastisk möjlighet att på ett enkelt sätt ge sig ut och upptäcka vår unika natur. I världsarvet på södra Öland går det knappt att undvika att befinna sig vid eller i närheten av en vandringsled, ett naturreservat, en fågellokal eller ett fornminne.
För att synliggöra detta och samtidigt uppmuntra fler till att ta del av det naturen har att erbjuda finns nu många av dessa platser och områden inlagda digitalt i Naturkartan. Via Mörbylånga kommuns guide på Naturkartan, antingen på webben eller med hjälp av naturkartans app, kan du få tips om närmaste vandringsled. Där får du såväl beskrivning av leden, hur du hittar dit och inte minst en möjlighet att se var på leden du befinner dig.
På Mörbylånga kommuns guide finns just nu inte mindre än 46 naturreservat, 32 vandringsleder, 10 badplatser, 10 cykelleder och mycket mer inlagt. Här finns också fågellokaler, rastplatser, toaletter och parkeringar med mera.
– Vi på Naturkartan är mycket glada över att Mörbylånga anslutit sig till oss. Förra året hade apparna 170 000 nedladdningar och webben 645 000 unika besökare. Varav en hel del av dem visat intresse för Kalmar läns och inte minst Ölands säregna miljö. Därför känns det nu extra roligt att Mörbylånga nu har bidragit med sin unika natur och helt fantastiska friluftsliv, säger Kristofer Björkman på Naturkartan.
Med andra ord – nu finns ett smörgåsbord av naturupplevelser framdukat för dig att ta del av!
Ni hittar appen Naturkartan där appar finns eller via webben: https://naturkartan.se/sv/morbylanga

Foto: Johan Nordström

Nyhetsarkiv